Projecten


07-07-2016 Garnalen koelen en koken. Maar dan duurzamer.

De visserij is de meest gereguleerde sector van Europa. Toen garnalenvissers 40 procent van de investering in energiebesparende koelsystemen en kookketels via subsidie terug konden krijgen, schakelden zij een ervaren partij in voor de begeleiding.

 

(het verhaal gaat verder onder de foto van de garnalenkotter WR109. Dit schip investeerde in een duurzamere kookketel en koeling)

 

 

Esther Krijnen, van InnoFundNL: “De afgelopen jaren is hebben Nederlandse vissers hun materieel verduurzaamd, mede dankzij overheidssubsidies. InnoFundNL begeleidde tientallen subsidieaanvragen voor vissers. Daardoor verliep dit garnalentraject soepel. Het ministerie kent InnoFundNL en de manier van werken. Wij weten op onze beurt wie de juiste mensen/verantwoordelijke personen daar zijn. Als er een calamiteit of onduidelijkheid is, bel je elkaar en sla je de - vaak langdurige - formele procedures over. Dat werkt vele malen sneller.”

 

Subsidie voor vissen langs de wal: aquacultuur

 


De overheid stimuleert aquacultuur met nieuwe subsidies. Aquacultuur is de teelt en kweek van vis, zoals mosselen, dicht aan de wal. Waarom stimuleert de overheid dit? Het bespaart op jaarbasis tienduizenden liters scheepsdiesel, omdat er geen honderden kilometers hoeven te worden gevaren om visgronden te bereiken. InnoFundNL heeft contact met de beslissers en beschikt over de laatste informatie.

 

Meer weten over aquacultuur en subsidie

 

Wilt u een oriënterend gesprek over de mogelijkheden voor uw visserijbedrijf? Neem dan contact met ons op.

 
De laatste projecten

01-03-2017 | Zonne-energie voor alle Texelaars
07-07-2016 | De Kikkertstraat is een wandeling waard geworden
07-07-2016 | Garnalen koelen en koken. Maar dan duurzamer.
07-07-2016 | De verbouwing van het De Wit Oils-pand op Texel
07-07-2016 | Een drijvende zonneweide op Texel
01-07-2014 | Minder bijvangst in de visnetten
01-07-2014 | Ommezwaai in de kokkelvisserij
01-07-2014 | Garnalen en makreel
01-07-2014 | Revolutionair Laserscannen
01-07-2014 | Fiscaal voordeel met energie besparen

Volg ons

InnoFundNL op Google+ InnoFundNL op Linkedin InnoFundNL op Twitter


Projecten

Nieuws & blog

Alle Texelaars krijgen energie van de zon Tien dingen die u moet weten de mogelijkheid om alle burgers en bedrijven op het eiland te laten meeprofiteren zonne-energie op Texel.

12-03-2017 Lees verder
Waarom Texel moet ontwikkelen om uniek te blijven We weten het allemaal zeker: Texel moet bijzonder blijven. De frisse blik van de landschapsarchitecten achter Planet Texel heeft ons geleerd dat je dan dus juist moet blijven ontwikkelen.

01-08-2014 Lees verder

Wat klanten zeggen

“We zijn hartstikke tevreden en hopen dat Esther dat met ons is.” Garnalenvisser Jan Simon de Haan: "De administratie rondom subsidieaanvragen is een tijdrovend proces. Esther van InnoFundNL neemt ons dit werk uit handen. Zij heeft waardevolle contacten bij de overheid."...

Lees verder
‘De Kikkerstraat is een wandeling waard geworden.’ Wil Homan is voorzitter van de stichting Waterrijke Perspectieven, die De Cocksdorpse centrumstraat Kikkertstraat aantrekkelijker maakt. “Esther Krijnen van InnoFundNL was voor de fondsenwerving een onmisbare schakel.”...

Lees verder